Ona

STELLA MCCARTNEY KREIRALA KOLEKCIJU VJENČANICA INSPIRIRANU MEGHAN MARKLE

Stelli McCartney svakako ne treba nikakvo dodatno predstavljanje...

Modna dizajnerica dobro je poznata u modnim krugovima, a sada odlazi korak dalje, debitirajući sa kolekcijom vjenčanica.

Ovo je svakako bilo za očekivati s obzirom na to da je upravo ona kreirala drugu svečanu haljinu/vjenčanicu s otvorenim ramenima za suprugu princa.

Kolekcija vjenčanica nosi naziv “Made with Love” i sastoji se od sedam haljina i jednog vezenog kombinezona (dostupnog u bijeloj i crvenoj boji) kao i smokinga u boji slonovače.

Ono što je zanimljivo je i to da svaka vjenčanica dolazi sa plavim tagom “Made with Love”, u skladu s tradicionalnim običajem da mlada mora posjedovati na dan vjenčanja nešto u plavoj boji.

U skladu s njenim dizajnom i kolekcija vjenčanica ostaje dosledna Stellinom principu da se radi o održivoj modi, pa su iz tog razloga sve haljine kreirane od luskuzne održive viskoze, čipke i šifona.

Komentirajući debitantsku kolekciju, dizajnerica je rekla “Mislim da smo stvarno blagoslovljeni emotivnim povjerenjem žena. Ono što ona bira može biti konvencionalna ili nekonvencionalna vjenčanica. To je osobno iskustvo. Već smo razgovarali o tome kako bismo radili ovu kolekciju, ali smo zaista morali da razmišljamo o tome kada bi bio pravi trenutak, za nas kao za modnu kuću i resurse koje imamo. I ovo je definitivno bio pravi trenutak."

Očekuje se da će kolekcija u narednom periodu uključiti mušku odjeću i asesoare, a trenutno je dostupna za prodaju u odabranim trgovinama Stella McCartney.

N.V.T.

Izvor Luxury Launches

 
 
NOVO ZAŠTITNO LICE DIOR RUŽA ZA USNE - CARA DELEVINGE

NOVO ZAŠTITNO LICE DIOR RUŽA ZA USNE - CARA DELEVINGE

Dior Beauty angažovao je kontroverznu Caru Delevinge kao svoju novu make up ikonu...

PRE FALL 2019 KOLEKCIJA COACH

PRE FALL 2019 KOLEKCIJA COACH

Američki modni brend Coach pridružio se mnogobrojnim modnim kućama koje su svoje međusezonske linije predstavile u drugim zemljama...

PRE FALL 2019 VERSACE

PRE FALL 2019 VERSACE

U središtu Njujorške berze prije nekoliko dana Donatela Versace je napravila repliku pozlaćene baklje skulpture Kipa slobode, oko koje su najnovije modele pre fall 201

EVA HERZIGOVA U YAMAMAY KAMPANJI

EVA HERZIGOVA U YAMAMAY KAMPANJI

Iako uskoro puno 46 godina, prelijepa češka manekenka Eva Herzigova, još uvijek je u stanju da izmamiti uzdahe, naročito kada pozira u donjem vešu...

TORY BURCH HOLIDAY 2018 KAMPANJA

TORY BURCH HOLIDAY 2018 KAMPANJA

Modni brend Tory Burch nas, iako je sezona praznika, povodom Holiday kampanje vodi na mjesta gdje je toplije...

PROLJEĆE 2019 SAINT LAURENT

PROLJEĆE 2019 SAINT LAURENT

Saint Laurent je odabrao tri dive za svoju novu kampanju proljeće 2019...

PRE FAL 2019 BURBERRY

PRE FAL 2019 BURBERRY

Riccardo Tisci nije dugo u modnoj kući Burberry, ali već uveliko ostavlja svoj modni pečat bilo da se radi o modnoj reviji, ili novoj kolekciji...

X