Satovi

IGRA U VELIKOM STILU

Za igru u velikom stilu

Foto TAG Heuer Connected Golf Edition

Golf, jedan od najstarijih i najpopularnijih sportova na planeti, oduvijek se smatrao za razonodu bogatih i otmjenih…

Iako na prvi pogled izgleda kao ležerniji sport, jer u njemu nema akcije kao u nogometu ili košarci, golf je vrhunska igra za one koji su natjecateljski raspoloženi i koji uživaju u izazovima.

Sport, igra, zabava i mentalna rekreacija… Golf je već godinama nevjerojatno popularan u svijetu, a u posljednje vrijeme sve je popularniji i na našim prostorima. Golf tereni su nezaobilazan dio ekskluzivnih hotela i turističkih ponuda, tako da iz godine u godinu raste broj golfera turista, kao  i terena za golf u sklopu luksuznih odmarališta širom svijeta.

Unsplash foto-Justin Aikin

Da golf spada u najmasovnije individualne sportove na planeti, govori više od 4 milijuna registriranih igrača u Europi, što je ujedno činjenica koja ruši tabue oko uverenja da je golf danas sport rezerviran samo za elitu.

Pravila igre su u osnovi jednostavna (iako ova igra nije nimalo naivna), igra se na devet ili 18 rupa i potrebno je ubaciti loptu u rupu iz što manje pokušaja.

Ima nečeg neopisivo otmjenog i dostojanstvenog u ovom sportu, od izgleda igrača, pa do njihovog držanja, ponašanja i manira.

 

Unsplash foto David Goldsbury

Smatra se da su prvi golferi bili škotski pastiri, koji su umjesto rupa koristili zečje jame, a palice izrađivali od drveta, dok su prve loptice za golf bile od perja umotanog u tvrdu kožu.

Škotlanđani su osmislili osnovu golfa koja se bazirala na udaranju lopte i njenom pomicanju od startne rupe do posljednje sa što manje udaraca, pa su vrlo brzo, u Škotskoj počeli osnivati golf klubove.

Unsplash foto John Such

Pred kraj 19. vijeka, da bi stvorili dinamičniju i napetiju igru i pojačali natjecateljski duh, stručnjaci su riješili da povećaju broj rupa na osamnaest. Tako su igrači golfa i službeno početkom 19. vijeka počeli igrati ovu igru na osamnaest rupa.

Dugo se vjerovalo da naziv GOLF jeste akronim Gentlemen only, ladies forbidden (Gospoda samo, zabranjeno za dame), no izgleda da je riječ potekla iz starih škotskih dijalekata i riječi goff, gowf, golf, goif, goiff, gof, gowfe, gouff  i glove koje su pronađene u starim škotskim spisima. Međutim, riječ golf je prihvaćena u 16.vijeku i od tada je u upotrebi.

Foto Pixabay

Golf je postao olimpijski sport u Parizu 1900.godine, a igrao se i na Ljetnim olimpijskim igrama 1904. u Sent Luisu. Nakon toga, zbog slabog interesa, nije se više pojavljivao na Olimpijskim igrama sve dok nije ponovo uvršten u program Ljetnih olimpijskih igara 2016. u Rio de Janiero kada je 41 zemlju predstavljalo 120 natjecatelja.

Znate li da je golf jedini sport koji je igran na Mjesecu, kada je astronaut Alan Shepard tokom Apolo 14 misije jednom rukom udario dvije golf loptice? Možda niste znali ni da ne postoje dva identična terena na svijetu, da je golf sport koji nema starosnu granicu i da samo tri američka predsjednika nisu igrala golf…

TAG Heuer Connected Golf Edition

Za izlazak na teren golfa potrebno je završiti obuku nakon koje se dobiva green card (zelena karta), a neophodna vam je i prepoznatljiva oprema, koju ukoliko ne posjedujete možete iznajmiti u klubu. Pod opremom se, osim torbe za golf, podrazumijeva još nekoliko stvari: palice, loptice, rukavice, tee čavliće, cipele, vilica za popravku trave, a od nedavno nezaobilazni gedgeta mnogih golfera - TAG Heuer Connected Golf Edition.

Ukoliko tradicionalne funkcije pametnog telefona i vrhunski pedigre satova nisu dovoljni da vas uvjere da nabavite connected sat, set funkcija dizajniranih da poboljšaju vašu igru, jeste ono što dobivate noseći Connected Golf ediciju na terenu.

 

TAG Heuer Connected Golf Edition

Osim zelene karte i opreme, preduslov za igranje golfa jeste i strogo definiran dress code. U adekvatnu garderobu spadaju cipele za golf, klasične pantalone i polo majica, dok za žene postoji mogućnost igranja i u kratkim suknjama.

Možda vam ova pravila djeluju prestrogo, ali vjerujemo da je upravo zbog toga golf zadržao epitet „najelegantnijeg sporta“ na svijetu.

Foto Pixabay

Upišite satove golfa, jer brojne su prednosti bavljenja ovim sportom. Igranje golfa na 18 rupa traje četiri do pet sati, što znači zagarantirano provedeno kvalitetno vrijeme u zelenoj prirodi na svježem zraka, bez stresa.

Ukoliko želite da provjerite, da li sa nekim možete da ostvarite poslovnu suradnju, slobodno ga odvedite na partiju golfa. Ovo je sport koji otkriva karakter, pokazuje da li neko zna da #NePuknePodPritiskom, kakva mu je moć koncentracije, da li je simpatičan i mentalno jak. Naravno, ne zaboravite i vašeg novog glavnog saveznika na terenu - TAG Heuer Connected Golf Edition.

 
Pročitaj sljedeći tekst: VATRENI DIZAJN NOVE MONACO EDICIJE
 
KOLEKCIJA SATOVA VACHERON CONSTANTIN

KOLEKCIJA SATOVA VACHERON CONSTANTIN

Postoje samo dva trenutka kada se vrijeme gotovo potpuno zaustavi - kad ste u karanteni tjednima i kad vam se svaki dan čini potpuno isto...

CARTIER KOLEKCIJA SATOVA

CARTIER KOLEKCIJA SATOVA

Cartier je tvorac brojnih remek djela urarske industrije, od 1911.godine, pa sve do danas…

BULGARI KOLEKCIJA SATOVA

BULGARI KOLEKCIJA SATOVA

Talijanski luksuzni brend Bulgari predstavio je svoju najnoviju kolekciju satova ograničenog izdanja, 2020 BB Cities ...

NAJTANJI MEHANIČKI SAT SVIJETA

NAJTANJI MEHANIČKI SAT SVIJETA

Najtanji ručnonavijajući mehanički sat svijeta, prešao je veliki put od svoje konceptualne faze…

RAZMISLITE O AVANTURI I NE MISLITE NA VRIJEME

RAZMISLITE O AVANTURI I NE MISLITE NA VRIJEME

Moderno doba donijelo je sa sobom brojne privilegije u kojima možemo uživati ​​svaki dan, ali istodobno je gotovo potpuno poremetilo naš način života ...

BREITLING SAT

BREITLING SAT

U svemiru Breitling marke, ono što je staro, ponovno je postalo novo ...

SAT KOJI BIRA NAJPOPULARNIJI VIZIONAR SVIJETA

SAT KOJI BIRA NAJPOPULARNIJI VIZIONAR SVIJETA

Elon Musk se rijetko kada može vidjeti sa satom na ruci, osim kada odluči da se pohvali svojim specijalnim TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph izdanjem…

JACQUET DROZ NOVITET

JACQUET DROZ NOVITET

Brend sata Jacquet Droz predstavio je za ovu godinu novu interpretaciju svoje ljubavne leptir mašne...

X