Satovi

NOVI AŽURIRANI DIZAJN TAG HEUER CARRERA CALIBRE 16

 Novi TAG Heuer Carrera Calibre 16 stupa na scenu sa ažuriranim dizajnom

Sa moderniziranim detaljima dizajna koji se zasnivaju na trkačkom DNK brenda, četiri nova sata TAG Heuer Carrera Calibre 16 pridružuju se legendarnoj kolekciji.

TAG Heuer Carrera je oduvijek bio sat za profesionalne automobiliste kao i za ljubitelje i kolekcionare satova sa pedigreom i inovativnim dizajnom. Nova stilska poboljšanja legendarnog TAG Heuer Carrera daju mu moderniji rub koji ne samo da poboljšava čitljivost brojčanika, već ga čini idealnim za svakodnevni stil - od kancelarije pa do opuštenog vikenda u pokretu. Redizajnirani TAG Heuer Carrera Calibre 16 prečnika 41 mm kombinira performanse sa sportskim, upečatljivim izgledom sata koji je funkcionalan i udoban koliko i moderan.

Vožnja prvoklasnog dizajna

Nekoliko novodizajniranih karakteristika čine ovaj osvježeni sat drugačijim od svojih stilskih prethodnika. Brojčanik - u crnoj ili sun-ray plavoj boji - evoluirao je kako bi postao još čitljiviji, idealan za vozače koji se kreću prema cilju ili krstare na otvorenoj ulici.

Brojači na tri hronografska podbrojčanika su veći i izraženiji. Umjesto točke SuperLuminove® na svakom indeksu, indeksni markeri su sada suptilno ispunjeni fluorescentnim materijalom za optimalnu vidljivost u bilo kojem stanju.

Dodatak boje pojačava ukupni izgled satnice na crnom brojčaniku, dok crveni naglasak krasi vrhove centralnih, srednjih i kazaljki u podbrojčanicima, kao i start / stop gumb i prirubnicu od 12 do 3 sata. Kod modela sa plavim brojčanikom, akcenat je narandžast.

Osim toga, novi modeli su od nehrđajućeg čelika, koji je tanji i elegantniji zbog kraćih lugova i ravnoteže brušenih i poliranih završnih detalja koji daju satu dinamičniji karakter.

Nova dužina i stil lugova čine sat ugodnijim za nošenje - dan za danom, trku za trkom. Crna ili plava korona (okvir) sata također izgleda veće, jer više nema metalni prsten duž vanjskog ruba, tako da ova promjena naglašava sportski izgled ovog elegantnog modela.

Dinamična kombinacija

Najzapaženiji od četiri nova modela je sat u plavoj boji sa svijetlo smeđim kožnim remenom.

Ovaj moderan sat je predstavljen na perforiranom remenu od teleće kože sa štepovima i detaljima u istoj narančastoj boji kao i akcenti na njegovom brojčaniku. Njegov “kolega” također ima brojčanik u plavoj boji, ali ima narukvicu od nehrđajućeg čelika.

Modeli sa crnim sun-ray brojčanikom imaju narukvicu od nehrđajućeg čelika ili perforirani crni kožni remen sa crvenim šavovima.

Ispod haube

Svaki od novih modela pokreće automatski kalibar 16, zaštićen kućištem sa imenom kolekcije i utisnutim obrascem tragova guma kao omaž nasljeđu velikih brzina i avantura. Krunica sata je također dobila malu nadogradnju sa crnim lakom oko centra i TAG Heuer štit.

Kolekcija TAG Heuer Carrera je prvi put predstavljena 1963. godine, a njene veze sa svijetom profesionalnog automobilizma i dalje pokreću liniju, koja je postala jedna od najpopularnijih i najpoznatijih.

Dizajnirana za profesionalne trkače, kolekcija je dobila ime po poznatoj i opasnoj trci Carrera Panamericana, u kojoj su sudjelovali samo najodvažniji vozači.

Riječ Carrera znači "trka" ili "karijera", a hrabri, inovativni i žestoki satovi koji nose ovo ime su napravljeni za one koji rade stvari na svoj način - bilo na trkama ili na vlastitom životnom putu.

Foto TAG Heuer

 
 
ELEGANTNI SAT JE SAVRŠENI POKLON ZA VJENČANJE

ELEGANTNI SAT JE SAVRŠENI POKLON ZA VJENČANJE

Kada smo zaljubljeni, često nam leptirići pomute pamet, pa se nerijetko dešava da nam vrijeme proleti… zato se ne smijemo odvajati od svog dragog asistenta...

ODLIČAN TAG HEUER PREDSTAVLJA NOVI AQUARACER ZA ŽENE

ODLIČAN TAG HEUER PREDSTAVLJA NOVI AQUARACER ZA ŽENE

Tri nova Aquaracer modela za žene predstavljaju nepogrešivi nautički životni stil bez narušavanja ronilačkih funkcija po kojima je poznata ova linija satova.

TOPLI LJETNI OTKUCAJI

TOPLI LJETNI OTKUCAJI

Kada duge rukave i nogavice zamjene kratki rukavi i bermude, vrijeme je da ljetnoj sezoni prilagodite i narukvicu sata koja je ležernija...

HUBLOT SAT INSPIRIRAN NAJPOPULARNIJIM GRČKIM OTOKOM

HUBLOT SAT INSPIRIRAN NAJPOPULARNIJIM GRČKIM OTOKOM

Prateći uspjeh Classic Fusion Mykonos modela u proteklih sedam godina, Hublot brend i njihov partner, GOFAS Jewellery predstavili su novitet za ovo ljeto…

NOVI MONACO JE MIKS VINTAGE I INDUSTRIJSKOG STILA DEVEDESETIH

NOVI MONACO JE MIKS VINTAGE I INDUSTRIJSKOG STILA DEVEDESETIH

TAG Heuer je predstavio je treći od pet ograničenih izdanja Monaco satova povodom 50. godišnjice ikoničnog sata.

HUBLOT MODEL ZA ONLY WATCH AUKCIJU

HUBLOT MODEL ZA ONLY WATCH AUKCIJU

Za osmo izdanje Only Watch aukcije, Hublot je odlučio da redizajnira jedan od svojih najslavnijih novih modela – Classic Fusion Tourbillon Sapphire Orlinski...

IGRA U VELIKOM STILU

IGRA U VELIKOM STILU

Golf, jedan od najstarijih i najpopularnijih sportova na planeti, oduvijek se smatrao za razonodu bogatih i otmjenih…

VATRENI DIZAJN NOVE MONACO EDICIJE

VATRENI DIZAJN NOVE MONACO EDICIJE

Sa velikog ekrana u stvaran život… TAG Heuer je predstavio drugi, od pet limitiranih Monaco satova koji obilježavaju 50 godina ikoničnog modela.

X