Satovi

TOPLI LJETNI OTKUCAJI

 

Kada duge rukave i nogavice zamjene kratki rukavi i bermude, vrijeme je da ljetnoj sezoni prilagodite i narukvicu sata koja je ležernija, ugodnija za nošenje i u skladu sa ljetnim outfitom...

Ljeto ima svoj službeni datum početka i završetka, ali ipak počinje kada prvi put osjetite pijesak između prstiju, uživate u muzici zrikavaca, kada sjedite na palubi katamarana sa prijateljima, pijete Mohito i promatrate galebove.

Kad pomislite na "ljetne satove" u glavi su vam isključivo oni ronilački… Istina je da ne postoji definicija ljetnog sata, jer to nije određeni model, već su u pitanju njegovi stilski detalji.

Osjećaj da je upravo taj sat IT model za ovo ljeto, bilo da se radi o njegovim performansama, brojčaniku koji u sebi nosi modru boju oceana ili narukvici koja podsjeća na obalu Cinque Terre.

Foto Unsplash-BobbyBurch

Možda obožavate vaš sat sa čeličnom narukvicom, ali i njemu treba ljetna garderoba u vidu remena od ugodnog NATO platna ili perforirane gume koja omogućuje vašem zglobu ruke da diše i da se ne znoji.

Ovakvi remeni su lagani, mekani, prozračni i mogu se lako očistiti od pijeska, slane vode i znoja. Koža i metal su također prihvatljivi, ali se u tom slučaju odlučite za perforirani ili mrežasti remen za poboljšani protok zraka.

Bilo koji od ovih satova će biti vaš najbolji saveznik tokom dugog toplog ljeta.

TAG Heuer-Skipper

NATO remen/narukvica

NATO emen ima svoje korijene u vojsci i karakterizira ga najlonska konstrukcija koja klizi kroz opruge sata.

Originalno, ovaj remen je kreiran za britanske vojnike tokom 70-ih godina prošlog vijeka. Izrađuje se od jednog komada tkanine, uglavnom najlona i nije potrebno da skidate obje iglice koje pričvršćuju narukvicu/remen za kućište sata.

NATO remen je nevjerojatno izdržljiv, pristupačan i lako zamijenjiv, a može se lako prilagoditi tako da odgovara svim veličinama zgloba, a prvobitno se nosio preko vojničke uniforme.

Foto TAG Heuer-NATO remeni

Ovaj remen je napravljen da bude nevjerojatno izdržljiv, budući da u borbi, nema vremena za pokidanu narukvicu sata. Snaga je nužnost, a ne opcija.

Danas, su NATO remeni obožavani od strane urarskih entuzijasta koji žele poskedovati jedinstveni remen za svoj omiljen sat. Većina suvremenih vojnih remena je jača i mekša od gume i kože. Bez obzira na priliku ili na vaše raspoloženje, NATO remen dodaje robustan šarm vašem stajlingu.

Nato remen ima sistem opruga za „laku zamjenu“ koji omogućava vlasniku da zameni remen bez upotrebe alata za svega nekoliko sekundi.

Gumena narukvica

Možda uopće ne planirate da napustite kopno i otisnete se na pučinu, ali guma ima svoje prednosti u odnosu na druge materijale od kojih su izrađene narukvice sata. Sportašima naročito odgovara, posebno ako se usporedi sa kožnim remenom koji sakuplja znoj i širi neugodan miris.

Na plaži, u teretani, u najudaljenijim džunglama, ili najdubljim oceanima, satovi sa gumenom narukvicom su napravljeni za avanturu. Sa ekstremnom otpornošću na vodu i UV zračenje, satovi kompanije TAG Heuer su savršen pratilac luksuznih sportskih satova.

Sat treba da vam stoji kao druga koža - jedva primjetna, beskrajno korisna. Gumena narukvica sportskog stila mora da “zagrli” zglob bez peckanja, iritacije i izazivanja ikakve nelagodnosti.

Foto TAG Heuer-gumeni kaiš

Ali udobnost ne bi trebala da znači odricanje od stila, jer satovi od gume pružaju i stil i udobnost. Gumeni remeni kompanije TAG Heuer imaju jedinstvenu svilenkastu, elegantnu završnu obradu, a osjećaj na koži je ugodan i nježan.

Gumeni remeni su idealni posebno za ronilačke i satove za jedrenje, budući da su izuzetno jaki i vodootporni. Guma se ne oštećuje, ne ljušti se i #nepucapodpritiskom bez obzira koliko duboko zaronite.

Budući da niko nema vremena za slabosti, TAG Heuer, podvrgava satove ekstremnim testiranjima kako bi osigurali snagu i trajnost. Ovi gumeni remeni su podvrgnuti ekstremno visokim temperaturama, intenzivnoj vlažnosti i drugim izazovnim uvjetima, pa tek kada prođu rigorozne testove završavaju u trgovinama i na vašem zglobu.

Ukoliko već niste odabrali omiljenu narukvicu za vaš sat u toku ljeta, sigurni smo da ćete odabrati gumenu ili NATO koji su danas u trendu.

 
 
KOLEKCIJA SATOVA VACHERON CONSTANTIN

KOLEKCIJA SATOVA VACHERON CONSTANTIN

Postoje samo dva trenutka kada se vrijeme gotovo potpuno zaustavi - kad ste u karanteni tjednima i kad vam se svaki dan čini potpuno isto...

CARTIER KOLEKCIJA SATOVA

CARTIER KOLEKCIJA SATOVA

Cartier je tvorac brojnih remek djela urarske industrije, od 1911.godine, pa sve do danas…

BULGARI KOLEKCIJA SATOVA

BULGARI KOLEKCIJA SATOVA

Talijanski luksuzni brend Bulgari predstavio je svoju najnoviju kolekciju satova ograničenog izdanja, 2020 BB Cities ...

NAJTANJI MEHANIČKI SAT SVIJETA

NAJTANJI MEHANIČKI SAT SVIJETA

Najtanji ručnonavijajući mehanički sat svijeta, prešao je veliki put od svoje konceptualne faze…

RAZMISLITE O AVANTURI I NE MISLITE NA VRIJEME

RAZMISLITE O AVANTURI I NE MISLITE NA VRIJEME

Moderno doba donijelo je sa sobom brojne privilegije u kojima možemo uživati ​​svaki dan, ali istodobno je gotovo potpuno poremetilo naš način života ...

BREITLING SAT

BREITLING SAT

U svemiru Breitling marke, ono što je staro, ponovno je postalo novo ...

SAT KOJI BIRA NAJPOPULARNIJI VIZIONAR SVIJETA

SAT KOJI BIRA NAJPOPULARNIJI VIZIONAR SVIJETA

Elon Musk se rijetko kada može vidjeti sa satom na ruci, osim kada odluči da se pohvali svojim specijalnim TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph izdanjem…

JACQUET DROZ NOVITET

JACQUET DROZ NOVITET

Brend sata Jacquet Droz predstavio je za ovu godinu novu interpretaciju svoje ljubavne leptir mašne...

X