Restorani

PRIPREMA NAJSKUPLJE JUHE NA SVIJETU

Zašto će vas ovaj tajvanski specijalitet koštati 320 dolara?

Na Tajvanu, goveđa juha sa knedlama je praktično nacionalno jelo. Goveđe kosti i meso kuhaju se satima, u kombinaciji sa začinima i aromatičnim biljem, kako bi se kreirala juha bogatog ukusa koja se servira sa pšeničnim knedlama. Verzije ove juhe se mogu naći i po cijeni od šest dolara. Ali, duo koji se sastoji od oca i sina, u Tajpeju priprema verziju koja će vas koštati oko 320 dolara za jednu zdjelicu. 

Vang Sung Juan otvorio je Niu Ba Ba 1990.godine, a imao je ideju da kreira najbolju goveđu juhu sa knedlama. Ono što sve verzije ove juhe čini različitim jeste kvalitet goveđeg mesa sa kojim restoran radi. Vang i njegov sin Erik, koji sada vodi restoran, serviraju više verzija ove juhe, pri čemu najjeftinija košta 16 dolara, dok ona najbolja košta kao čitav obrok u restoranu sa tri Michelin zvjezdice.

Niu Ba Ba Presidential Noodle supa koristi govedinu koja se uvozi iz Brazila, Amerike, Australije i Japana u svom receptu. Cijela priča otpočinje dinstanjem različitih dijelova mesa, njihovim kuhanjem, a potom i smrzavanjem preko noći. Ekstremno mekana govedina se dodaje seriji različitih bujona koji se krčkaju makar tri dana. Bujoni su slojevito sipani u pozlaćenu zdjelicu, koja sama po sebi košta 600 dolara, a potom se tu dodaju knedle i govedina. Ovisno od dubine do koje spuštate svoju žlicu, zavisi i ukus koji ćete osjetiti. Ukupno, proces pripremanja ove juhe traje oko tjedan dana.

Inače, moramo naglasiti da ova juha nije oduvijek tako skupa. Kada je Niu Ba Ba restoran tek krenuo da je služi, njena cijena nije bila definirana, već je Vang od ljudi tražio da daju koliko žele – neke osobe su davale skoro 1.000 dolara, dok su druge plaćale 16. Na kraju, oni su odlučili da postave njenu cijenu, za koju sada svi znaju.

 
Pročitaj sljedeći tekst: OBROK IZNAD GRADA
 
JAPANSKI CAFE KITSUNE

JAPANSKI CAFE KITSUNE

Sa novim savršenim pićima: Strawberry Mocha i Mango Coco Cappuccino…

ZANIMLJIV RESTORAN U GRČKOJ

ZANIMLJIV RESTORAN U GRČKOJ

Smješten u Drami, grčkom gradu poznatom po topografiji i nevjerojatnom krajoliku, zanimljiv restoran dizajnirali su Kois Associated Architects.

OBROK IZNAD GRADA

OBROK IZNAD GRADA

Dio privlačnosti obedovanja u krovnom restoranu jeste uživanje u hrani dok istovremeno uživate u predivnom pogledu…

TROPSKI DEKOR URBANOG RESTORANA NA MANHATTANU

TROPSKI DEKOR URBANOG RESTORANA NA MANHATTANU

Američka kompanija Rockwell Group, koristila je panele od tikovine, oksidirani bakar i tropske biljke kako bi kreirali toplu i gostiljubivu atmosferu...

JESTE LI ČULI ZA RALPH LAUREN KAFE?

JESTE LI ČULI ZA RALPH LAUREN KAFE?

Sa pariskim tjednom mode koja je bila možda najuzbudljiviji događaj godine, Ralph Lauren je uredio savršeni amalgam hrane i mode, u formi pop-up kafea…

TRENDY POP UP RESTORAN U ASPENU

TRENDY POP UP RESTORAN U ASPENU

Slavni njujorški restoran dovodi kuharske majstore na staze prestižnog skijališta u Coloradu...

RESTORAN IZ FINSKE INSPIRIRAN PRIRODOM

RESTORAN IZ FINSKE INSPIRIRAN PRIRODOM

Finski dizajner Lora Sepanen, primijenila je paletu zemljanih tonova u čitavom prostoru restorana u Helsinkiju, kako bi dočarala magiju njihove kuhinje…

GASTRONOMSKO BOŽANSTVENO ISKUSTVO

GASTRONOMSKO BOŽANSTVENO ISKUSTVO

Grčki bog Dionis poslužio je kao inspiracija za novo uzbudljivo gastronomsko iskustvo nazvano Divine Proportions.

X