Vina

MOËT & CHANDON SLAVI USPJEH

Moët & Chandon slavi dva desetljeća odličnosti, elegancije na terenu i van njega, kao i altruističkog angažiranja svog brend ambasadora, Roger Federera, kreirajući ekskluzivnu kolekciju magnum flaša ograničenog izdanja, nazvanih Greatness since 1998.

Ova specijalna flaša ispunjena je jednim od najboljih šampanjaca Moët & Chandon Grand Vintage Collection 1998, odnosno šezdeset petom berbom u povijesti ove kuće. Ovaj brut šampanjac radi se isključivo od grožđa iz berbe 1998.godine, što je ujedno godina kada je Roger Federer lansirao svoju brilijantnu profesionalnu karijeru. S obzirom na to da je ovaj šampanjac pratio dvadeset godina nevjerojatnih dostignuća slavnog tenisača, on je savršeno pogodan za proslavu svakog njegovog uspjeha.

Crno obojene magnum flaše ograničene su na dvadeset numeriranih izdanja. Profinjena crna kožna vrpca je individualno i ručno kreirana od strane francuskih specijalista i obmotana je oko svake flaše, asocirajući nas na hvat teniskog reketa. Na kožnoj vrpci, možemo vidjeti potpis Rogera Federera i naziv flaše, koji su delikatno ručno utisnuti.

“Moët & Chandon brend ima čast da slavi Rogera Federera zbog njegove nevjerojatne dvadesete godišnjice uspjeha, donirajući 100 posto od prodaje Greatness Since 1998 izdanja Roger Federer fondaciji”, izjavio je predsjednik i CEO Moët & Chandon.

Pored toga, oni sa radošću podržavaju Roger Federer fondaciju koju je slavni tenisač osnovao 2003.godine, jer je njihova misija poboljšanje života neprivilegirane omladine kroz obrazovanje u šest zemalja južne Afrike i Švicarske.

“Ove godine, svi mi iz Roger Federer fondacije imamo za cilj da dotaknemo živote milijuna djece kroz obrazovanje. Veoma sam zahvalan na velikodušnoj donaciji Moët & Chandon brenda, koja će nam svakako pomoći da ostvarimo svoj cilj”, izjavio je Federer.

Svaka ekskluzivna flaša iz ove kolekcije košta 19998 eura, a dostupna je uz narudžbu od 15.lipnja.

#moetmoment

 
Pročitaj sljedeći tekst: PORT VINO KOJE KOŠTA 155.000 DOLARA
 
PORT VINO KOJE KOŠTA 155.000 DOLARA

PORT VINO KOJE KOŠTA 155.000 DOLARA

U svijetu postoje obična vina, ali i ona koja obaraju svjetske rekorde…

SVJETSKA NAJVEĆA VINARIJA

SVJETSKA NAJVEĆA VINARIJA

Uprkos tome što je među najmanje posjećenim zemljama na svijetu, Moldavija ima veću slavu kao vinski proizvođač u odnosu na mnoge druge europske zemlje...

HRABRA VERZIJA VEUVE CLICQUOT ŠAMPANJCA

HRABRA VERZIJA VEUVE CLICQUOT ŠAMPANJCA

Majstor vinskog podruma, eksperimentirao je mješavinom koja sadrži uglavnom Pinot Noir i rezultati su očaravajući…

PROBAJTE VERMUT HOUSE OF LUSTAU

PROBAJTE VERMUT HOUSE OF LUSTAU

Kada je riječ o kvalitetnom vermutu, svi putevi obično vode u Italiju ili Francusku odakle ovaj aperitiv potiče.

ODUŠEVLJENJE ZA SVE LJUBITELJE VINA - PLUM

ODUŠEVLJENJE ZA SVE LJUBITELJE VINA - PLUM

Konačno svi oni koji čeznu za samo jednom čašom vina, bez bojazni da će im ostatak flaše ishlapiti, mogu odahnuti...

BOCA VINA AURUM RED ZLATNE SERIJE

BOCA VINA AURUM RED ZLATNE SERIJE

Najskuplja flaša vina Aurum Red zlatne serije prodaje se po cijeni od 25.000 eura...

NOVA DIMENZIJA VINA

NOVA DIMENZIJA VINA

Smeštena u dobro poznatom okrugu Napa, karakterističnom po vrhunskoj proizvodnji vina, Vinarija Merus konstruira drugačiju perspektivu dizajna jedne vinarije...

PRODANA NAJSKUPLJA FLAŠA VINA ZA $350.000

PRODANA NAJSKUPLJA FLAŠA VINA ZA $350.000

Znate kako kažu “Dobro vino, nije nikada jeftino!”

X