Interijer

ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU

ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU
ORIGINALAN IZGLED PENTHAUSA U PARIZU

05 AM arquitectura studio napravio je pravi preokret kada je radio na renoviranju ovog dvokatnog penthausa u Parizu…

Originalni interijer sadržao je glavni prostor na donjem katu, sa volumenom duple visine, koji je imao pristup terasi gornjeg kata koja nikada nije bila korištena. Pored toga, krov sa nagibom bio je uzaludno potrošen na prostor tavana, koji je imao ulogu skladišta za stvari koje nisu u svakodnevnoj upotrebi.

Kako bi se maksimalno iskoristile najbolje osobine ovog stana, novi kat je izgrađen bliže plafonu duple visine, tako da gornji kat može biti povezan sa eksterijerom. Tavan je uklonjen kako bi se otkrili originalni visoki plafoni, uz svoje veličanstvene drvene grede. Rezultat je prostor ispunjen svjetlošću, sa otvorenim planom i minimalističkom dekoracijom.

Gornji nivo nam daje osjećaj otvorenosti zbog svojih čisto bijelih površina, koje su uparene sa toplim drvenim detaljima. U središnjem dijelu prostora, stepenište zatvoreno drvenim pločama, postaje centralni, skulpturalni fokus sobe.

Vršeći istovremeno funkciju stepeništa, suprotni krajevi drvenih ploča se spuštaju prema dolje i ravnaju, kako bi formirale sjedište ispred kamina, kreirajući dinamičnu privlačnost, dok nas samo stepenište vodi prema donjem dijelu stana i privatnim dijelovima koji se u njemu nalaze. Stepenište je reflektirano ogledalima od poda do plafona na donjem nivou, zbog čega čitav prostor izgleda veće i svijetlije.

Foto: David Foessel.

 
 
BIJELI PENTHAUS

BIJELI PENTHAUS

Dizajnerski biro, ID.Studio Interior Design je tvrtka posvećena stvaranju toplih, suvremenih okruženja za stambenu i komercijalnu upotrebu ...

BIJELI MINIMALISTIČKI PENTHOUSE

BIJELI MINIMALISTIČKI PENTHOUSE

Penthouse Costa Blanca je minimalistička rezidencija u Španjolskoj, koju je stvorio Fran Silvestre Arquitectos ...

NAJVIŠI PENTHAUS U NEW YORKU

NAJVIŠI PENTHAUS U NEW YORKU

Dobrodošli u život na visokoj nozi.

PENTHAUS SA NEVJEROJATNIM POGLEDOM NA CENTRAL PARK

PENTHAUS SA NEVJEROJATNIM POGLEDOM NA CENTRAL PARK

Cijena ovog penthausa, stavlja ga u rang najskupljih rezidencija koje New York može ponuditi…

NEW YORK - NAJSKUPLJI STAN ZA IZNAJMLJIVANJE

NEW YORK - NAJSKUPLJI STAN ZA IZNAJMLJIVANJE

New York je dom brojnim opčinjavajućim neboderima i rezidencijama…

PENTHAUS I URBANI VRTOVI

PENTHAUS I URBANI VRTOVI

Od vrta do stola je etos kojeg se drže brojni restorani, veličajući svoju specifičnost.

NEVJEROJATNI PENTHAUS NA TRI NIVOA U MOSKOVSKOM TORNJU FEDERACIJE

NEVJEROJATNI PENTHAUS NA TRI NIVOA U MOSKOVSKOM TORNJU FEDERACIJE

Ako ste oduvJek želJeli živjeti životom ruskog oligarha, evo jedinstvne prilike za vas!

SUVREMENO RENOVIRANI STAN U BRAZILU

SUVREMENO RENOVIRANI STAN U BRAZILU

Naizgled zaglavljen u devedesetim godinama, ovaj stan u Sao Paolu u Brazilu, žudio je za velikim renoviranjem...

X