Putovanja

BOŽIĆNI ADVENTI KOJE MORATE POSJETITI TIJEKOM BLAGDANA

Blagdanska atmosfera je več otpočela, a u zraku nam nekako sve miriše na vino, karanfilić, cimet i naranče...

Gdje ćete najbolje doživjeti božićnu i novogodišnju atmosferu, nego na čuvenim adventima u europskim metropolama koji se otvaraju upravo u prosincu i traju sve do kraja siječnja 2018.godine? Ovdje ćete se zabaviti, probati ukusnu hranu i tradicionalne božićne specijalitete, popiti vruće vino i kupiti suvenire.

Nema nišeg ljepšeg od posjete nekoj europskoj metropoli tijekom blagdana. Evo naših prijedloga koje gradove možete obići u predstojećem periodu.

Hamburg, Njemačka

Ima neke posebne draži na božićnom adventu u Hamburgu. Postavljen odmah pored Skupštine grada, ovaj otvoreni market je fokusiran na regionalne specijalitete. Štandovi su prekriveni rezbarijom, suvenirima iz Tirola, kolačićima od đumbira i ostalim slatkim đakonijama.

Berlin, Njemačka

 Gendarmenmarkt božićni market je prepun štandova sa preukusom hranom, a organiziraju se i živi muzički nastupi.

Kopenhagen, Danska

Kopenhagen je grad koji čezne da ga istražite i nema boljeg perioda nego tijekom Božića. Obavezno obiđite jedan od najvećih tematskih parkova Tivoli Gardens koji se nalazi u srcu grada. Tijekom Božića ovdje se organiziraju žive svirke i večernji vatrometi.

Tallinn, Estonija

Dom prvoj okićenoj javnoj jelci, Talin je grad u kojem se božićni adventi organiziraju već 600 godina unazad. Osigurajte da ovdje obavezno probate tradicionalnu kuhinju, a neki od specijaliteta su crni puding ili kiseli kupus. Tijekom božićnih praznika u Talinu zna biti vrlo hladno, pa se zato dobro obucite za šetnje gradom, a dobar izbor su topla čokolada i kuvano vino.

Nottingham, Engleska

Zimska zemlja čuda u Nottinghamu se održava na dvije lokacije - Market Square-u i Long Row-u. Okruženo kućicama u viktorijanskom stilu, ovdje se nalazi i najveće klizalište u regiji kao i veliki broj barova.

 

Cologne, Njemačka

 

27. studenog otvara se fantastični božićni advent u Cologne koji će biti otvoren sve do 23. prosinca. Točnije, Cologne posjeduje nekoliko marketa pod otvorenim nebom, a najveći se nalazi u centru grada blizu katedrale. Iako su centralne tržnice fantastične, obiđite obavezno i Angel Market u Neumarkt-u i selo St. Nick na Rudolfplatz-u.

Edinburgh, Škotska

 

Edinburgh je čaroban tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Čitavim gradom širi se blagdanska atmosfera. Obiđite trg St. Andrews jer se tamo nalazi ovalno klizalište, i posjetite Santa Land u Princes Street Gardens. Uživajte u dobroj hrani perecama i jabukama u specijalnom miksu začina.

Minchen, Njemačka

 

Minchenski božićni adventi traju od 27. studenog pa sve do 24. prosinca. U Minchenu ih ima ukupno 11. Ukoliko ste u potrazi za rukotvorinama iz cijelog svijeta, obiđite Sendlinger Tor, a ako ste ljubitelj povijesti onda je za vas 6 stoljeća stari vašar sa načičkanim drvenim kolibama koje prodaju sve što vam padne na pamet.

Beč, Austrija

 

Odmah pored Rathausa, nalazi se slavni božićni market u Beču koji datira iz 13.stoljeća. Iako grad ima oko 20 sličnih marketa na otvorenom, Rathaus je nezaobilazna stanica svih turista zbog dobre hrane, muzike i atmosfere.

Prag, Češka

Advent u Pragu otvara se 2. prosinca i traje do 2. siječnja. Prag također ima bezbroj sličnih otvorenih marketa tijekom blagdana, ali je onaj na starom gradskom trgu, mjesto koje morate posjetiti. Provest ćete se kao nikad u životu dok pijuckate pivo i jedete tradicionalne specijalitete.

N.V.T.

Izvor Hand Lagguage Only

 

 
 
Pročitaj sljedeći tekst: POSJETITE ZLATNI MADRID
 
POSJETITE ČAROBNI OTOK VIS

POSJETITE ČAROBNI OTOK VIS

Novi nastavak filma Mamma Mia, stigao je u kino, a publika je s nestrpljenjem iščekivala da vidi na kojoj egzotičnoj lokaciji se dešavaju nove avanture Donne...

ČUDESNA LJEPOTA  USRED OCEANA

ČUDESNA LJEPOTA USRED OCEANA

Postoji jedno mjesto u oceanu, koje izgleda kao vrata za neki sasvim drugi svijet…

LUKSUZNA NOVA DESTINACIJA BOGATIH

LUKSUZNA NOVA DESTINACIJA BOGATIH

Kažu da među svjetskim milijunašima trenutno postoji jedna dobro čuvana tajna...

SUVREMENA OAZA NA TAJLANDU

SUVREMENA OAZA NA TAJLANDU

Ukoliko tragate za odmorom i opuštanjem usred bujne, egzotične vegetacije i miomirisnih šarenih vrtova, ovo magično odmaralište je kao stvoreno za vas.

DESTINACIJA NA KOJIMA JE LUKSUZ ZAGARANTIRAN

DESTINACIJA NA KOJIMA JE LUKSUZ ZAGARANTIRAN

Većina ljudi tijekom života vrlo rijetko može sebi priuštiti odlazak na neku egzotičnu destinaciju...

DOŽIVITE FESTIVAL LAMPIONA NA TAJVANU

DOŽIVITE FESTIVAL LAMPIONA NA TAJVANU

Iako je prvi siječanj sada već daleko iza nas, proslava Nove godine svakako još nije gotova…

OVO DOBIJETE KAD POMIJEŠATE TIROLSKI ŠARM I SNIJEG

OVO DOBIJETE KAD POMIJEŠATE TIROLSKI ŠARM I SNIJEG

Kada se pomiješaju tirolski šarm, makadamske ulice,i mnoštvo snijega rezultat je skijaška Meka - Kicbil...

POSJETITE ZLATNI MADRID

POSJETITE ZLATNI MADRID

Iako između Barselone i Madrida vlada u pogledu ljepote večno rivalstvo, nijedan grad nije življi od Madrida...

X