Putovanja

KUBANSKE ATRAKCIJE

Pitate se što sve Kuba može vam pružiti i zašto ići baš tamo?

Kuba u 21. stoljeću obećava posebnost u odnosu na sve što ste do sada posjetili: ekonomsko siromaštvo, ali ogromno bogatstvo kulture, vidnu zastaru, ali veliku arhitektonsku veličanstvenost, kao i pomalo zastrašujuću, ali u isto vrijeme, i nevjerojatno privlačnu avanturu.

Evo nekih najprivlačnijih aktivnosti i mjesta koje zaista oslikavaju suštinu Kube i sve ono što ova jedinstvena zemlja ima za ponuditi:

1. ŠETNJA PO ČUVENOM HAVANINOM MALECON

Duge šetnje pored čuvenog havanskog morskog bedema Malecón su jedna od najpopularnijih atrakcija za sve turiste. Malecón predstavlja savršeno mjesto za opuštanje, promatranje mješovite kulture i brojnih turista, ali i uživanje u prekrasnom panoramskom pogledu na ocean. Između ostalog, Malecón u vrijeme zalaska sunca, odnosno u trenucima kada se posljednji sunčeve zrake prelamaju po kubanskom nebu, predstavlja pravo mjesto i savršeno vrijeme za duge romantične šetnje.

2. KUBANSKI NOĆNI ŽIVOT

Posjeta Kubi ne bi bila potpuna bez istraživanja kubanske noćne scene koja nudi mnogo mogućnosti za nezaboravne noćne provode. U ponudi je mnogo diskoteka, kazališnih scena, klubova, barova prilagođenih turistima, kao i tradicionalnih restorana i barova koji su najbolje mjesto za uživanje u živoj glazbi i salsa plesu, ali i za pravo "upijanje" čitave kubanske kulture. Mjesta poput Teatro Nacional de Cuba i Casa de la Musica u Havani su dva najposjećenija mjesta za noćne izlaske koji se pamte čitavog života.

3. KUBANSKI KARNEVAL

Možda najbolje vrijeme za posjet Kubi jeste u srpnju, jer se tada može iskusiti pravi veseli i neobuzdani duh po kojem je Kuba poznata diljem svijeta. Havana i Santiago de Cuba su glavna mjesta za "Carnaval "i tamo možete očekivati ​​apsolutno sve - glazbene nastupe uživo, paradu, plesne predstave i Kubance obučene u kostime koji predstavlja eksploziju boja, sjaja i živosti. I Havana i Santiago su prava mjesta za "udisanje" karnevalske proslave, s tim što se čini da se karneval u Santiagu de Kubi, u razdoblju od 24. do 26. srpnja, uvijek nekako ističe nevjerojatnim plesnim spektaklima i čitavom karnevalskom paradom.

4. UŽIVANJE NA PLAŽAMA

Opuštanje na plaži je definitivno jedan od najboljih načina da provedete svoje obiteljsko ljetovanje s djecom. Iako ona ne spada u najprivlačnije mete turista koji su u potrazi sa karipskim plažama, malo je poznato da je Kuba upravo ta na čijim obalama se nalaze neke od najljepših plaža Kariba.

Cayo Coco i Varadero su neke od najposjećenijih plaža na Kubi, a osobito su privlačne turistima koji vole uživati ​​u vodenim sportovima poput plivanja, skijanja na vodi, vožnji na banani ili ronjenju. Varadero, na primjer, predstavlja najpopularniju destinaciju za ljetovanje na Kubi upravo zbog svoje blizine samoj Havani (udaljena je 45 minuta vožnje autobusom od Havane), kristalno čiste plitke vode i prelijepih koralja.

5. POSJET MUZEJU REVOLUCIJE

Museo de la Revolución je jedan od najboljih muzeja na Kubi i, općenito gledano, najbolje mjesto za učenje o kubanskoj povijesti i revoluciji. U muzeju su izloženi fantastični i živopisni artefakti poput čarapa Che Guevare, Batistin pištolj, članci iz novina, vojna vozila i izvorni brod kojim je Fidel Castro plovio iz Meksika kako bi počeo revoluciju na Kubi. Sve što je u muzeju, do najsitnijih detalja, doslovno odiše poviješću, a još jedna dobra strana je i to što svi izložbeni predmeti imaju objašnjenje i na engleskom jeziku, stoga nitko neće biti uskraćen za potpuno upoznavanje s kubanskom poviješću.

6. KONOPAC TURA

Ako ste istinski ljubitelj ekstremnih sportova i skoka adrenalina, ovo je pravi način da se zabavite i iskusite Kubu na malo drugačiji način. Canopy tour i eko turizam su poznati za Las Terrazas, rezervat biosfere, koji se nalazi na oko 30 minuta vožnje od Havane. 

7. POSEJTA TVORNICI KUBANSKIH CIGARA

Cigare su jedan od simbola po kojima je Kuba poznata u cijelom svijetu, a u isto vrijeme predstavlja i možda najbolji suvenir koji možete ponijeti svojim prijateljima ili članovima obitelji, bili oni pušači ili ne. U Havani se nalaze dvije najveće tvornice kubanskih cigara, stoga je posjet Havani neophodna i iz ovog razloga. Real Fabrica de Tabacos Partagas (Partagas Tvornica) je glavna tvornica za proizvodnju cigara u zemlji, i upravo tamo možete vidjeti kako se prave poznate Cohiba cigare.

8. OBILAZAK JAMA

Ako je speleologija vaša strast, koristit će vam informacija da je Kuba dom mnogih zanimljivih špilja koje možete obići organiziranim turama. Neke od njih su Bellamare, Santo Thomas i Indio pećine. Bellamare špilje u mjestu Mantazas su pravo kubansko blago koje oduzima dah svojim prelijepim kristalima i formacijama stijena. I Santo Thomas i Indio špilje su locirane nedaleko od Vinariles i ništa manje nisu vrijedne pažnje.

9. POSJETA OTOKU MLADOSTI

Oko 100km južno od kopna nalazi se Isla de la Juventud (Otok Mladosti), koje je najveće od 300 otoka koja čine smaragdni Archipi élago de los Canarreos . Otok je u obliku zareza i prostire se od glavnog grada otoka, Nueva Gerona do mjesta koje je fenomenalno za ljubitelje ronjenja, Punta Franc és . Ovaj otok je zapravo nekada bilo sastajalište gusara, a sada se stanovništvo uglavnom bavi uzgajanjem manga i citrusa. Osim toga, s razvojem ovog otoka se nimalo ne žuri, stoga ne treba da vam bude čudno da i danas, na cestama kojima se voze automobili i druga suvremena vozila, ugledate kočijaša koji lagano upravlja kočijom koju vuku konji.

10. ZAČINJENA HRANA I KULTURA GRADA BARACOA

Preko brda, i daleko na istoku ruba pokrajine Guantanamo leži izolirano mjesto Baracoa , malo ali povijesni važno selo, koje odudara čak i od standardnih kubanskih običaja, kako svojom nestalnom atlantskoj klimom, tako i ekscentričnim lokalnim stanovništvom i neumoljivom željom da bude jednostavno drugačije. Ovdje možete uživati ​​u izobilju kokosovih palmi ili lokalnim bendovima koji sviraju tradicionalni intrument kiribá , ali prvenstveno morate osjetiti specifične okuse bogatije, začinjenije i maštovitije hrane poput poslastice pod nazivom Cucurucho .

 
Pročitaj sljedeći tekst: JESEN U LONDONU
 
POSJETITE ČAROBNI OTOK VIS

POSJETITE ČAROBNI OTOK VIS

Novi nastavak filma Mamma Mia, stigao je u kino, a publika je s nestrpljenjem iščekivala da vidi na kojoj egzotičnoj lokaciji se dešavaju nove avanture Donne...

ČUDESNA LJEPOTA  USRED OCEANA

ČUDESNA LJEPOTA USRED OCEANA

Postoji jedno mjesto u oceanu, koje izgleda kao vrata za neki sasvim drugi svijet…

LUKSUZNA NOVA DESTINACIJA BOGATIH

LUKSUZNA NOVA DESTINACIJA BOGATIH

Kažu da među svjetskim milijunašima trenutno postoji jedna dobro čuvana tajna...

SUVREMENA OAZA NA TAJLANDU

SUVREMENA OAZA NA TAJLANDU

Ukoliko tragate za odmorom i opuštanjem usred bujne, egzotične vegetacije i miomirisnih šarenih vrtova, ovo magično odmaralište je kao stvoreno za vas.

DESTINACIJA NA KOJIMA JE LUKSUZ ZAGARANTIRAN

DESTINACIJA NA KOJIMA JE LUKSUZ ZAGARANTIRAN

Većina ljudi tijekom života vrlo rijetko može sebi priuštiti odlazak na neku egzotičnu destinaciju...

DOŽIVITE FESTIVAL LAMPIONA NA TAJVANU

DOŽIVITE FESTIVAL LAMPIONA NA TAJVANU

Iako je prvi siječanj sada već daleko iza nas, proslava Nove godine svakako još nije gotova…

OVO DOBIJETE KAD POMIJEŠATE TIROLSKI ŠARM I SNIJEG

OVO DOBIJETE KAD POMIJEŠATE TIROLSKI ŠARM I SNIJEG

Kada se pomiješaju tirolski šarm, makadamske ulice,i mnoštvo snijega rezultat je skijaška Meka - Kicbil...

BOŽIĆNI ADVENTI KOJE MORATE POSJETITI TIJEKOM BLAGDANA

BOŽIĆNI ADVENTI KOJE MORATE POSJETITI TIJEKOM BLAGDANA

Blagdanska atmosfera je več otpočela, a u zraku nam nekako sve miriše na vino, karanfilić, cimet i naranče...

X