Putovanja

SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI

SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI
SOLOMONSKI ŽIVOPISNI OTOCI

Arhipelag Solomonskih otoka sastoji se od gotovo 1000 tropskih otoka, razbacanih po jugozapadnom Pacifiku, u blizini Papue Nove Gvineje ...

Udaljena lokacija učinila je svoje i sačuvala ova otoka kao nepokvareno dragulj, jednu od omiljenih destinacija za ljetovanje. Jedna od stvari koja najviše privlači turiste da ovdje dođu na ljetovanje je superirorni život marine - ovo mjesto je pravi raj za ljubitelje vodenih sportova, a posebno ronilaca. Najbitniji otoci koja treba posjetiti su Guadalcanal, Malaita, Choiseul, New Georgia, San Cristobal i Santa Isabel. Glavni grad Honiara, na Guadalkanalu, je također vrijedan posjete, kako sadrži muzej, botanički vrt i svoj osobni kineski grad. Naselja i predivne vožnje prirodom su na dohvat ruke i nadomak glavnog grada, a popularne su i ture bojišta iz Drugog svjetskog rata i interesantna sela na otocima Rennell i Bellona.

Posjetite glavne otoke Choiseul, Guadalcanal, Malaita, New Georgia, San Cristobal Santa Isabel. Dugačka su oko 200 km i širine su do 50 km. Priroda na ovim otocima izaziva veliki interes, kako predstavlja miks poznatih i još neotkrivenih vrsta. Otoci su uglavnom naseljena širokim rasponom reptile, kao i torbara, falagnera i oposuma.

Najbolje lokacije za ronjenje su u zapadnoj provinciji ili blizu otoka Gizo i New Georgia. Dobro poznata mjesta za ronioce su Munda, u Roviano Laguni, na 15 minuta avionom od otoka Gizo, kao i Uepi otok, koje je na sjevernoj strani New Georgia, preko Marov Lagune. Turisti koji svoje ljetovanje žele provesti roneći, naići će na mnoge olupine iz drugog svjetskog rata, što dodatno pojačava interes za ovu destinaciju i aktivnost.

Idite na izlet oko Guadalcanala i drugih otoka. Popularne ture u sklopu ljetovanja uključuju bojišta iz Drugog svjetskog rata, Betiki centar, i Alite i Laulasi sela na otoku Malaita, gdje su školjke polomljene, zaobljene i nakon još dosta rada, predstavljene kao vid umjetnosti. One se koriste kao obilježje statusa i kao pokloni i predmeti razmjene u među plemenskim pogodbama. Nizovi školjki mogu se nositi kao narukvice, ogrlice, remenje i naušnice.

Krenite prema Honiara, glavnom dijelu Guadalcanala, u kojem su muzej, botanički vrt i kineska četvrt. I tu ćete pronaći relik iz Drugog svjetskog rata diljem grada, a sigurno ćete primijetiti i ploče koje govore o glavnim bitkama i incidentima koje su se dogodile ovdje tijekom borbe za Guadalcanal.

Upustite se u edukativnu turu na svom ljetovanju; posjetite kišne presume koje prekrivaju najveći dio arhipelaga i pospane vulkane. Egzotične orhideje, paprati i palme su široko rasprostranjene, a oko njih leti veliki broj predivnih i jedinstvenih leptira. Ovdje postoji preko 70 vrsta reptila. Varijetet drveća i grmlja predstavljen je zajedno s voćem i povrćem.

Kao posljednje što ćete napraviti tijekom svog egzotičnog ljetovanja, istražite oko 900 vulkanskih otoka i koraljnih otočića koja se prostriru preko predivnih plavih tropskih voda.

Ukoliko su ove aktivnosti previše za vas, onda s egzotičnim koktelom u ruci, posjetite jednu od brojnih predivnih pješčanih plaža, i utonite u miran san, koji će vas odvesti daleko od svih vaših obaveza, problema i razmišljanja. 

 
Pročitaj sljedeći tekst: CADIZ - ŠPANJOLSKA ZEMLJA ČUDA
 
POSJETITE FRANCUSKU POLINEZIJU

POSJETITE FRANCUSKU POLINEZIJU

Ne odustajte od svog snova i avanturističkog odmora za ovu godinu, jer to će biti moguće vrlo brzo ...

PUTOVANJE U ITALIJU U POLA CIJENE

PUTOVANJE U ITALIJU U POLA CIJENE

Da nije bilo pandemije koronarnog virusa o kojoj se stalno govori, plaćeni odmor u Italiji izgledao bi kao ostvarenje snova ...

POSJETITE ČAROBNI OTOK VIS

POSJETITE ČAROBNI OTOK VIS

Novi nastavak filma Mamma Mia, stigao je u kino, a publika je s nestrpljenjem iščekivala da vidi na kojoj egzotičnoj lokaciji se dešavaju nove avanture Donne...

ČUDESNA LJEPOTA  USRED OCEANA

ČUDESNA LJEPOTA USRED OCEANA

Postoji jedno mjesto u oceanu, koje izgleda kao vrata za neki sasvim drugi svijet…

LUKSUZNA NOVA DESTINACIJA BOGATIH

LUKSUZNA NOVA DESTINACIJA BOGATIH

Kažu da među svjetskim milijunašima trenutno postoji jedna dobro čuvana tajna...

SUVREMENA OAZA NA TAJLANDU

SUVREMENA OAZA NA TAJLANDU

Ukoliko tragate za odmorom i opuštanjem usred bujne, egzotične vegetacije i miomirisnih šarenih vrtova, ovo magično odmaralište je kao stvoreno za vas.

DESTINACIJA NA KOJIMA JE LUKSUZ ZAGARANTIRAN

DESTINACIJA NA KOJIMA JE LUKSUZ ZAGARANTIRAN

Većina ljudi tijekom života vrlo rijetko može sebi priuštiti odlazak na neku egzotičnu destinaciju...

DOŽIVITE FESTIVAL LAMPIONA NA TAJVANU

DOŽIVITE FESTIVAL LAMPIONA NA TAJVANU

Iako je prvi siječanj sada već daleko iza nas, proslava Nove godine svakako još nije gotova…

X