Zrakoplovi

NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI

NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI
NAJSKUPLJI PRIVATNI AVIONI

Ako vas zanima luksuz, onda ste na pravom mjestu. Teško da ćete naći bilo što luksuznije od privatnih zrakoplova...

Već desetljećima broj prevezenih putnika putem aviona premašuje brojke koje prevezu stariji vidovi putovanja, poput vlakova ili autobusa. Danas zrakoplovi vjerojatno na godišnjoj razini prevezu više putnika nego svi ostali vidovi prijevoza zajedno. Sigurno ste čuli za onu izreku da imate više šansi da doživite udes u vlaku nego u avionu. Ovo je naravno nemoguće dokazati, tako da ostavljamo vama da o tome razmislite, međutim ono što predstavlja činjenicu je da unutar kategorije avionskog prijevoza također postoji pod kategoriju luksuznih zrakoplova, koji se od onih običnih razlikuju po mnogo čemu.

Saznajte kako leti ostala polovica (jednog postotka) populacija, ovo je lista 10 najskupljih privatnih zrakoplova:

10. Dassault Falcom 5X, 45 milijuna

Novi Falcon 5X je planiran za prvi let u prvom tromjesečju 2015. Maksimalni dolet je 5.200 nautičkih milja. Prema poduzeću Dassault, jedna od ideja prilikom projektiranja aviona je da se osvjetljenje kabine ostavi što više prirodnom svjetlu, zahvaljajući 28 prozora koji su poprilično veći nego kod prethodnih modela. Prozori koji čine svojevrsnu galeriju u kabini zaista djeluju kao da su tema ovog zrakoplova.

Prema riječima Stevea Versana, osnivača tvrtke Jet Business, kupci ovog tipa aviona s velikim doletom, obično imaju vrlo specifčan okus kad je u pitanju dizajn. Nije neuobičajeno da teme i arhitektonska rješenja iz njihovih jahti ili mnogobrojnih domova diljem svijeta, budu zahtjev i prilikom dizajna zrakoplova. Međutim, velika većina ipak ove avione doživljava kao poslovna sredstva, i prema tome od njih očekuje primarno komfor i brzinu usluge.

9. Embraer Lineage, $ 52 milijuna

Embraer je testirao novu, unaprijeđenu verziju modela Lineage 1000, pod nazivom Lineage1000E, na Konvenciji Državne Asocijacije Biznis Avijacije, u listopadu u Las Vegasu. Dolet ovog zrakoplova je 4.600 nautičkih milja i prima do 19 putnika u 5 odvojenih sekcija kabine.

Embraer-ov CEO Marko Tulio Pellegrini je opisao ovaj zrakoplov kao "drugi dom", zbog komfora koji nudi, a koji uključuje: daljinski kontrolirana sjedala i stolove, razne priključke i dodatke za iPad, sustav kontrole osvjetljenja integriran s iPad-om, do 5 TV-a itd. Najveća sekcija kabine može primiti TV od 48 inča sa surround zvučnim sustavom od 5 zvučnika.

8. Dassault Falcon 7X, $ 52 milijuna

Odmah iza Gulfstream-a i Bombardier-a po cijeni, franscuski proizvođač Dassault je također vrlo popularan među korisnicima poslovnih privatnih zrakoplova velikog doleta.

Zapravo, Dassault-ov Falcon 7X je jedini poslovni avion s tri motora koji nudi odlične performanse na kratkim aerodromima. Od njihovog uvođenja na tržište 2007, do sada je izrađeno preko 215 primjeraka ovog zrakoplova, a oni ostaju vrlo popularni, i pored nešto manjeg prostora u kabini nego kod Gulfstream-ovih Global aviona.

Unutrašnjost kabine 7X je dizajnirana od strane BMW-a, i uključuje walk-in tuš kabine, Blue ray player kao i in-flight pristup internetu.

7. Gulfstream G550, $ 55 milijuna

G550 je Gulfstream-ov stariji model koji je lider na tržištu privatnih zrakoplova od 2003, s više od 470 prodanih primjeraka.

Gulfstream G550 dolazi sa svim pogodnostima koje mogu biti potrebne najbogatijim poslovnim ljudima: faksiranje, wireless lokalna mreža kao i satelitska komunikacija, sve to dolazi kao standardni dio paketa. Pored toga ovaj model uključije i automatski sustav kontrole zraka koji održava kabinu opskrbljenu sa 100% svježim zrakom.

6. Bombardier Global 6000, $ 55 milijuna

Dok modeli 7000 i 8000 neće biti gotovi prije 2017, verzija 6000 se već pojavila na tržištu, praktično odmah osvojivši kupce svojom kabinom koja nudi najviše prostora u kategoriji privatnih zrakoplova.

Sa doletom od 6.250 nautičkih milja, model 6000 odlikuje usavršeni kokpit u usporedbi s modelima koje zamjenjuje, poput Bombardier-ovog Global Express-a XRS.

6000 je trenutno vrhunac ponude kanadske tvrtke. Može primiti do 8 putnika i posadu od 4 člana, dok dolet omogućuje širok izbor destinacija, kao što su linije Tokijo-Dubaji, Johannesburg-London, ili Moskva-Los Angeles.

5. Bombardier Global 8000, $ 66 milijuna

Bombardier Global 8000 nudi kabinu koja je razdvojena na 3 segmenta, što je prema navodima tvrtke optimalni raspored prostora kao i upravo ono što njihovi kupci diljem svijeta traže. Ovaj model može primiti do 19 putnika.

8000 ima dolet od 7.900 nautičkih milja pri brzini od 0.85 mah, što mu otvara široki izbor destinacija, kao što su Sydney-Los Angeles, ili Sydney-Hong Kong. Bombardier tvrdi da 8000 također postavlja nove standarde što se tiče efilasnosti potrošnje goriva i emisije štetnih plinova.

Prema tvrdnjama Stevea Versana, osnivača tvrtke Jet Business, Bombardier Global Express serija je vjerojatno najbliža konkurencija tvrtki Gulfstream.

4. Bombardier Global 7000, $ 68 milijuna

Bombardier-ov 7000 je vrlo sličan jeftinijem modelu 8000, a nudi dolet od impresivnih 7.300 nautičkih milja za 10 putnika u kabinskom prostoru podijeljenom na 4 zone.

Kanadska tvrtka zna da je glavna potražnja unutar ove kategorije zrakoplova za modelima s ultra dugim doletom, pa prema tome, Bombardier ide rame uz rame sa Gulfstream-om na ovom polju. Tvrtka računa da će potencijalni kupci radije sačekati 2 do 3 godine, koliko će im trebati počnu s isporukom modela 7000 i 8000.

3. Gulfstream G650, $ 72.5 milijuna

Gulstream je od svog prvog pojavljivanja na tržištu postao vrlo popularan izbor kako bogatih milijardera, tako i raznih zvijezda iz show biznisa.

Tako da ukoliko želite doći do vlastitog primjerka najnovijeg i najskupljeg modela Gulfstream-a, na isporuku gotovog zrakoplova morat ćete pričekati do 2017. ili 2018. Toliko je lista čekanja dugačka.

Ovaj avion ima dolet od 7.000 nautičkih milja kao i maksimalnu brzinu od 0.925 maha, što ga čini najbržim avionom u kategoriji, u uporabi.

Potražnja za Gulfstream-om G650 je toliko visoka da su neki od njihovih ultra bogatih vlasnika, poput Bernija Ecclestonea, počeli ih preprodavati drugim kupcima za profit od između 5 i 7 milijuna dolara po komadu.

2. Airbus A319 Corporate Jet, $ 89 milijuna

Airbus-ov A319 ACJ je najbliži konkurent Boeing-ovom Business Jet-u. A319 Corporate je također po dimenzijama najveći zrakoplov ovog tipa na tržištu, s kapacitetom putnika između 18 i 30 kao i doletom od 5.900 nautičkih milja.

Ovaj zrakoplov je korporativna verzija Airbus-ovog modela A319. koji je po sebi "skraćeni" komercijalni A320. Početkom prošle godine, tvrtka Emirates je uključila verziju A319 aviona koji su transformirani u luksuznu fotu avio kompanije koju je moguće unajmiti putem web-a. Ovaj model "Emirates Executive Airbus A319" može uslužiti 19 putnika unutar 10 privatnih luksuznih apartmana, salonom i blagovaonicom.

1. Boeing Business Jet 3, $ 99 milijuna

Boeing Business Jet 3. je službeno predstavljen prošle godine ima dolet od 6.000 nautičkih milja. Zasnovana na Boeing-ovom 747 komercijalnom zrakoplovu, ova letjelica ima ekstremno veliku kabinu u kojoj ima sasvim dovoljno prostora za salon, dio za poslugu, blagovaonicu, kao spavaću sobu-apartman. Kapacitet zrakoplova je 34 putnika i 8 članova posade, kao i 230 komada prtljage.

Prem riječima Stevea Versana, osnivača tvrtke koja se bavi prodajom aviona Jet Business, avioni ove veličine predstavljaju kategoriju unutar kategorije privatnih zrakoplova, zato što njihova veličina znači da je pristup manjim aerodromima ograničen. Od 1999. do danas prodano je 156 primjeraka ovog zrakoplova.

Đ.Z.

 
Pročitaj sljedeći tekst: JET PILATUS PC-24
 
ASORTMAN BOMBARDIER BUSINESS AVIONA

ASORTMAN BOMBARDIER BUSINESS AVIONA

Bombardier ponovo osvježava svoju postojeću flotu business aviona, što je probudilo uzbuđenje u mnogim ljudima…

LUKSUZNA KONCEPT LETJELICA BRENDA ASTON MARTIN - VOLANTE VISION

LUKSUZNA KONCEPT LETJELICA BRENDA ASTON MARTIN - VOLANTE VISION

Britanski brend Aston Martin nedavno je osvojio svijet svojim posljednjim projektom inovativne i luksuzne letjelice sa mogućnostima vertikalnog uzletanja...

AVION KOJI NUDI BESKOMPROMISAN LUKSUZ

AVION KOJI NUDI BESKOMPROMISAN LUKSUZ

Ako je vjerovati slikama koje možete vidjeti u galeriji, interijer najvećeg aviona na svijetu će zaista biti nešto što se mora vidjeti…

ZABAVNO ČEKANJE AVIONA

ZABAVNO ČEKANJE AVIONA

LAX je bez sumnje jedan od najfrekventnijih aerodroma na svijetu, a poznate osobe koje ga često obilaze, žudile su za VIP opcijom koja im omogućava zaobilaženje redov

FUTURISTIČKI AVION ZA MINIMALISTE - TWISTAIR

FUTURISTIČKI AVION ZA MINIMALISTE - TWISTAIR

Nazvan Twistair, ovaj tandem žirokopter sa dva sjedala, iako za sada na razini koncepta, djeluje kao da je kreiran za minimaliste budućnosti ...

DOMINACIJA AIRBUSA

DOMINACIJA AIRBUSA

Airbus Corporate Jets maštaju o novim i uzbudljivim ponudama kojima mogu privući nove klijente ...

SAVRŠENO UŽIVANJE U PRIVATNOM AVIONU

SAVRŠENO UŽIVANJE U PRIVATNOM AVIONU

Često pričamo o futurističkim dizajnima i ultimativnim brzinama ovih dana, ali što se dogodilo s onim vremenom kada su ljudi cijenili iskustvo putovanja...

LJEPŠI POGLED NA SVIJET PRUŽA NAM BOEING

LJEPŠI POGLED NA SVIJET PRUŽA NAM BOEING

Boeing planira iskustvo letenja prenijeti na novu razinu svojim SkyView panoramskim prozorom, koji bi trebao biti najveći prozor u putničkom avionu...

X