HAMBURGER OD 1000 EURA

Grand Hyatt Tokyo hotel predstavio nam je novi kulinarski specijalitet, koji nije za one sa slabim srcem…

Kuhari Oak Door restorana kreirali su specijalni recept u čast princa Naruhita, pred njegovo krunisanje – u pitanju je masivni hamburger od wagyu govedine. Ali, to naravno nije običan hamburger, već je finiširan lepinjom koja je ukrašena zlatom, a košta nevjerojatnih 100.000 jena, odnosno oko 1.000 eura.

Jedan zalogaj ovog hamburgera dat će vam priliku da okusite sve njegove skupocjene sastojke, uključujući guščju paštetu i crne tartufe, koji svakako doprinose nevjerojatno visokoj cijeni.

Prigodno nazvan Golden Giant Burger, svaki od ovih specijaliteta širok je 25 cm, a visok petnaest, dok je težina svakog tri kilograma. Oak Door restoran preporučuje da jedna porcija bude podijeljena između šest do osam osoba, koje će pritom moći da uživaju i u vinu.

Ako se kojim slučajem nađete u Tokiju od 1. travnja do 30. lipnja, preporučujemo vam da probate ovo jelo, koje proslavlja 248. imperijalnu eru Japana.