PORT VINO KOJE KOŠTA 155.000 DOLARA

U svijetu postoje obična vina, ali i ona koja obaraju svjetske rekorde…

U ovu drugu kategoriju upada i fini, Niepoort, koji je smješteni u Lalique 1863 dekanter ispunjen rijetkim 155 godina starim Portoom, kreiranim 1863.godine od strane prve generacij.

Ni u kojem slučaju obično vino, Niepoort u Lalique 1863 dekanteru dospjelo je u knjigu svjetskih rekorda, kao najskuplje port vino koje je prodano na aukciji, kada je relativno skoro dostiglo cijenu od 127.000 dolara u Hong Kongu. Vino i njegov dekanter sačinjavaju samo jedan dio ekskluzivne suradnje Lalique i Niepoort brendova, koja je kao rezultat ponudila pet demižon dekantera, od kojih svaki ima originalni Lalique potpis, serijski broj i sadrži nevjerojatno rijetko 155 godina staro vino iz Portugala.

Dekanter o kojem ovog puta pričamo dolazi sa graviranim imenom osnivača Niepoort, dok je njegov sadržaj opisan kao “ne previše sladak, ali jako koncentriran”. Dizajn dekantera reflektira tehniku “izgubljenog voska” koja se uči i prenosi sa generacije na generaciju od strane vrhunskih majstora, a i dan danas se koristi u Lalique tvornici. Ranije ove godine, Romanee-Conti izdanje iz 1945.godine također je oborilo rekord kao najskuplje vino, jer je prodano po cijeni od 785.000 dolara.