PROBAJTE VERMUT HOUSE OF LUSTAU

Kada je riječ o kvalitetnom vermutu, svi putevi obično vode u Italiju ili Francusku odakle ovaj aperitiv potiče.

Brendovi kao što su Noilly Prat, Carpano Antica i Dolin poznati su svima koji su ljubitelji vermuta ili negronija i zaista su svi izuzetni.

Kultura "Vermuta" odavno je njegovana u Španjolskoj, naročito u regiji Jerez, gdje sherry igra ključnu ulogu u proizvodnji ovog pića. Osnovana 1896. godine, Kuća Lustau u regiji Jerez je institucija poznata po svom širokom spektru šerija, koji proizvodi veliki broj obiteljskih vinarija.

Prije nekoliko godina, Lustau je počeo raditi vermut sa sherryem koji je postao trenutna senzacija širom Andaluzije. A sada se Lustau nada da će prodrijeti i na prezasićeno američko tržište.

Lustau Vermut Blanco je mješavina suhih i hrskavih finih i slatkih cvjetnih Moscatel sherrya začinjenih dodatno korom naranče, korijandera, kamilice i pelina. Lustau Rojo je vermut boje mahagonija, sastavljen od dva sherry stila: suhog Amontillado i slatkog Pedro Ximénez.

Naglašen je voćni ukus sa malo drvenih nota koje se naziru u pozadini. Završnica je gorak i oštar ukus Lustau Rojo vermuta poput najljepše poezije.