SKUPOCJENE ŽIVOTINJE

Ako na svijetu postoje ljudi koji imaju najveće plaće, tako postoje i životinje koje koštaju najviše na svijetu i koje koštaju po nekoliko milijuna dolara. Ako želite saznati koje su to životinje, pogledajte našu listu...

10. Tukan - 5000 $ do 10.000 $

Ime Tukan ova ptica dobila je od Portugalske riječi "Tupi tukana". Ove prelijepe i veličanstvene ptice mogu se naći na nekoliko lokacija, uključujući Srednju i Južnu Ameriku, Karibe i južni dio Meksika. Ove ptice vrlo su popularne i poznate zbog svog velikog kljuna koji je obojen jarkim bojama, a do sad je poznato 40 različitih varijacija ove vrste. Perije im je najčešće crno, sa žutim, bijelim ili crvenim nijansama. Cijena ovih prelijepih životinja kreće se od 5.000 pa do 10.000 dolara.

09. De Brazza Majmun - 7000 $ do 10.000 $

Ova vrsta majmuna drugačije se još naziva i močvarni majmun. Staništa su im močvarne području Centralne Afrike. Ova stvorenja dobila su ime po Francuskom istraživaču Pierre-u Savorgnan de Brazza-i. Vrlo ih je teško locirati, jer se vrlo dobro kamufliraju i kriju, a životni vijek im je do 22 godine.

08. Hyacinth Macao- 14.000 $

Ovaj macao nije samo najskuplja ptica na svijetu, već je i najveći leteći papagaj koji postoji. Nalaze se u istočnim i središnjim dijelovima Južne Amerike. Međutim, zbog velike popularnosti koju ova ptica ima njen broj se znatno smanjio. 
Macao ima vrlo jak kljun koji koristi kako bi jeo hranu, kao što su sjemenke i drugi tvrdi plodovi.

07. Palm kakadu - 16.000 USD

Ovaj kakadu poznat je po svom crno-sivom perju i vidljivoj crvenoj pjegi na glavi. Može dostići visinu do 60 cm i težiti preko kilogram. Ima veliku krijestu na vrhu glave, kao i ogroman kljun.

06. Stag Jelenak- 89.000 $

Ova buba je vrlo neobična, zbog čega joj je i cijena vrlo visoka. Karakteriziraju je ogromne i crvene kljove na vrhu glave. Ovaj jelenak je vrlo rijedak i ne zna se točno kolika mu je populacija.

05. Mladunci Bijelih Lavova - 138.000 $

Ovi mali bijeli "mačići" dolaze iz vrlo rijetke obitelji bijelih lavova. Bijeli lavovi se mogu naći ali samo u posebnim reservatima koji motre na njih i trude se kako ova vrsta ne bi bila istrijebljena. Bijelih lavova danas ima 300 i rasprostranjeni su po rezervatima širom svijeta.

04. Sir Lancelot Labrador - 155.000 $

Ovaj lijepi labrador nastao je vjerovali vi ili ne, kloniranjem. Edgar i Nina Otto, par iz Floride koji je imao čuvenog psa Lancelota, želio je da klonira svog mezimca jer je on uginuo 2008. godine.

03. Tibetanski Mastif - 582.000 $

Tibetanski mastiff je jedna od najskupljih pasmina koju možete kupiti i imati kao kućnog ljubimca. Ova pasmina je također i jedna od najvećih pasmina na svijetu, a najveći mastif ikada dostigao je visinu od 83 cm i težinu od 70 kg. Tibetanski mastifi postoje u nekoliko boja, uključujući crnu, smeđe, riđu i sivu.

02. Miss Misi - $ 1,200,000

Kada kažete da neka životinja košta preko milijun dolara sigurno ne biste pomislili na kravu. Upravo je Miss Misi najskuplja krava na svijetu. Osvojila je brojna natjecanja i postala je jedna od najpoznatijih životinja na svijetu. Zahvaljujući tome, postala je druga najskuplja životinja na svijetu.

01. Zeleni Majmun - $ 16,000,000

Ako ste očekivali nekog zelenog ekzotičnog majmuna da zauzme prvo mjesto, prevarili ste se. Iako se zove Zeleni Majmun, ova životinje je ustvari konj. Zbog svoje krvne linije i šampionskih predaka ovaj konj dosegnuo je na aukciji cijenu od nevjerojatnih 16 milijuna. Međutim, Zeleni se ne može pohvaliti sa velikim trkaćim sposobnostima, jer u životu nije osvojio nijednu utrku. 2008. godine Zeleni Konj se umirovio.

VP